Bezig met laden...

dagen


tot aan de examens havo 2020

Wat je moet weten over het eindexamen havo in 2020

Het centraal examen havo start op donderdag 7 mei 2020 en eindigt op maandag 25 mei 2020. De examens 2020 gaan van start met muziek voor havo in de ochtend en Nederlands voor in de middag.


Bekijk het examen rooster 2020 havo eerste tijdvak >

Examenrooster: wanneer zijn de eindexamens?

De examens starten op donderdag 7 mei 2020 en eindigen op maandag 25 mei 2020. Voor een volledig overzicht zie het examen rooster 2020 havo. We hebben ook een persoonlijk examenrooster waarbij je ziet welke dagen je vrij bent en welke niet. Dit persoonlijk examenrooster is zichtbaar op het dashboard wanneer je inlogt op onze online leeromgeving


Exameneisen havo: wanneer geslaagd?

Voor de examens havo gelden de volgende eisen:

  • Het gemiddelde van je centraal examencijfers moet een 5,5 of hoger zijn. Met een gemiddelde van 5,49 of lager ben je dus gezakt.
  • Bij je eindcijfers voor de kernvakken Nederlands, Engels, wiskunde en de rekentoets mag maximaal één 5 bij zitten, de rest moet een 6 of hoger zijn. Bij een eindcijfer lager dan 5 voor een van deze vakken ben je sowieso gezakt
  • Je hebt geen 3 als eindcijfer
  • Al je eindcijfers zijn 6 of hoger, óf
    • Je hebt één 5 en al je andere eindcijfers zijn 6 of hoger
    • Je hebt maximaal één 4 en al je andere eindcijfers zijn een 6 of hoger, waarvan er minstens één 7 of hoger is. Daarnaast moet het gemiddelde van al je eindcijfers minstens 6,0 zijn.
    • Je hebt maximaal twee 5’en en al je andere eindcijfers zijn een 6 of hoger, waarvan er ten minste één 7 of hoger is. Daarnaast moet het gemiddelde van al je eindcijfers minstens 6,0 zijn.


Cijfer berekenen: wat moet ik halen?

Speciaal voor jou hebben we een handige rekentool ontwikkelt die voor al je vakken automatisch berekend wat je moet halen voor een voldoende maar ook voor bijvoorbeeld een 7 of 8. Ontdek het in onze online leeromgeving.


Havo examens 2020: hoe kan ik me het beste voorbereiden?

Veel oefenen; het eindexamen is tot op zekere hoogte een trucje wat je onder de knie moet zien te krijgen. We raden je aan om een examentraining te volgen; deze zijn bewezen effectief. Examentrainingen zorgen voor structuur, overzicht en handigheid. Omdat fysieke examentrainingen erg duur zijn om te volgen bieden wij online examentrainingen aan en examentraining bundels voor leerlingen die liever vanaf papier leren. Qua inhoud zijn deze vergelijkbaar met fysieke examentrainingen maar dan stukken goedkoper. Ook zijn onze examentrainingen minder intensief; je kunt zelf je eigen tempo bepalen. Tijdens een examentraining krijg je per onderdeel een korte uitleg over de examenstof die je moet kennen, vaak samen met tips, trucs en stappenplannen. Vervolgens ga je aan de slag met oude examenopgaves die bij dat onderdeel horen en ga je ook een volledig examen oefenen. Uniek verder aan onze examentrainingen is dat je na afloop een analyserapport kunt aanvragen waarbij je kunt zien hoe je scoort per onderdeel en krijg je ook een CE cijfer voorspelling met een nauwkeurigheid van 95%. Zo weet je of je voldoende voorbereid bent of dat bepaalde onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Verder hebben we ook nog een online leeromgeving waar je gratis aanvullend leermateriaal kunt vinden; alles met het doel om jou te helpen slagen voor de examens 2020!


Klachten eindexamens: waar kan ik terecht?

Bij inhoudelijke klachten over het examen kun je terecht bij het LAKS. Zij hebben hiervoor een speciale website opgezet genaamd www.examenklacht.nl. Ook kun je klachten telefonisch indienen via het telefoonnummer 020-5244066.

Mocht je klachten hebben rondom de organisatie van de examens dan kun je ook terecht bij de klachtencommissie van jouw school. Ook kun je klagen bij de Inspectie van Onderwijs als je denkt dat een centraal examen niet volgens de regels is afgenomen.


Uitslag eindexamens: wanneer bekend?

Voor dat je hoort of je geslaagd bent maakt Cito de n-termen bekend. Dit zal gebeuren op woensdag 10 juni om 08.00uur. Zodra de n termen bekend zijn zullen wij ze ook publiceren op onze n-term pagina. Op basis van de n termen gaat jouw school vervolgens vaststellen of je geslaagd bent of niet. In de meeste gevallen neemt de school telefonisch contact met je op als je niet geslaagd bent of een herexamen moet doen.

Met onze hulpmiddelen worden de examens havo een eitje!een foto van oefenlicentie havo en havo

Online & print oefenlicenties voor havo

€14,50een foto van examentraining bundel havo en havo

Doe-het-zelf examentraining bundels voor havo

€29,50een foto van een online examentraining havo en havo

Online examentrainingen
voor havo

€37,50Slagings percentage van 99,3%

Al meer dan 3.000 examentrainingen gevolgd


Keuze uit 11 vakken op havo en vwo niveau


Tot 90% goedkoper dan examentrainingen op locatie
ce cijfer voorspelling

Inclusief eindanalyse met advies op basis van n termen

Na afloop van onze examentrainingen ontvang je een eindanalyse met persoonlijk advies. Hiermee krijg je inzicht in vorderingen en resultaten én ontvang je een CE cijfer voorspelling. Voor deze voorspelling maken we gebruik van een uniek algoritme gebaseerd op onder andere de n termen van voorgaande jaren. Met dit alles samen weet je meteen of je voldoende voorbereid bent voor het examen 2020 of dat er nog onderwerpen zijn die nog wat extra aandacht kunnen gebruiken.


Aan te vragen in onze online leeromgeving >

Wat examen kandidaten van havo examens zeggen over Helpmijslagen.nl

"Ik heb alle dingen van de vakken die ik deed uitgeprint, zoals de tips voor Nederlands. Ook geschiedenis, waar ik voor mijn SE een 4,3 voor stond, heb ik voor mijn CE een 5,6 gehaald. En dat komt door helpmijslagen.nl! Ik kwam een pluspunt te kort, maar na mijn herkansing Engels (9), heb ik het pluspunt behaald en ben ik dus geslaagd voor de havo. Echt waar, zonder helpmijslagen.nl was ik waarschijnlijk niet geslaagd. Súper bedankt!"
starstarstarstarstar
5 / 5
Timo was gebruiker van de online leeromgeving en heeft hierop gratis gebruik gemaakt van verschillend leermateriaal.
"De examentrainingen zijn super fijn! Ik raad ze iedereen aan."
starstarstarstarstar
5 / 5
Anouk volgde meerdere online examentrainingen en maakte gebruik van het aanvullend leermateriaal in de online leeromgeving.
"Thanks voor de fijne examentrainingen! Ik heb mijn havo diploma behaald met mooie voldoendes voor de vakken die ik bij jullie heb geoefend! "
Robin volgde meerdere online examentrainingen en maakte gebruik van het aanvullend leermateriaal in de online leeromgeving.
"Mijn daadwerkelijke cijfer was een 5,8! Het lag in jullie voorspelling. Bedankt voor al het studiemateriaal van jullie site, mede dankzij deze ondersteuning kan ik zeggen dat ik geslaagd ben!"
trending_up Lara volgde een online examentraining natuurkunde havo en wist haar 5,8 als SE cijfer vast te houden op het CE. Ze sloot het vak af met een mooie 6. Ook heeft ze gebruik gemaakt van ander aanvullend leermateriaal in onze online leeromgeving.
"Een goed concept dit!"
Lisa was gebruiker van de online leeromgeving en heeft hierop gratis gebruik gemaakt van verschillend leermateriaal.

Meestgestelde vragen havo examens

Speciaal voor jou hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Zit het antwoord op jouw vraag er nu niet tussen? Kijk dan op examenblad of stel jouw vragen via onze chat!

Algemeen


PraktischGa met zelfvertrouwen het havo examen 2020 in