Bezig met laden...

*

dagen


tot aan de examens vmbo 2020
*Dit zal per school verschillen

Wat je moet weten over het eindexamen vmbo in 2020

Het Centraal Eindexamen gaat dit jaar niet door vanwege het Corona-virus. In plaats daarvan bepaalt het schoolexamencijfer of je slaagt of niet. Dit schoolexamen vind plaats in maart, juni of juli. Je school informeert je over de exacte datum.Examenrooster: wanneer zijn de examens?

Vanwege het Corona virus gaat het Centraal Eindexamen niet door. Het schoolexamen is het laatste examen dat je zult maken. Wanneer dat is, is voor elke school anders. Vraag je school naar de meest actuele informatie.


Exameneisen vmbo: wanneer geslaagd?

Voor de examens vmbo gelden de volgende eisen:

  • Het gemiddelde van je centraal examencijfers moet een 5,5 of hoger zijn. Met een gemiddelde van 5,49 of lager ben je dus gezakt.
  • Je eindcijfer voor Nederlands moet een 5 of hoger zijn
  • Je hebt geen 3 als eindcijfer
  • Al je eindcijfers zijn 6 of hoger, óf
    • Je hebt één 5 en al je andere eindcijfers zijn 6 of hoger
    • Je hebt maximaal één 4 en al je andere eindcijfers zijn een 6 of hoger, waarvan er minstens één 7 of hoger is
    • Je hebt maximaal twee 5’en en al je andere eindcijfers zijn een 6 of hoger, waarvan er ten minste één 7 of hoger is

In 2020 zal het eindcijfer bestaan uit het gemiddelde van de 3 schoolexamens.
Meer informatie kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.


Cijfer berekenen: wat moet ik halen?

Speciaal voor jou hebben we een handige rekentool ontwikkeld die voor al je vakken automatisch berekent wat je moet halen voor een voldoende maar ook voor bijvoorbeeld een 7 of 8. Ontdek het in onze online leeromgeving.


Vmbo schoolexamens 2020: hoe kan ik me het beste voorbereiden?

Veel oefenen; het eindexamen is tot op zekere hoogte een trucje wat je onder de knie moet zien te krijgen. Ga dus vooral aan de slag met oude oefenexamens. In onze online leeromgeving is het mogelijk oefenexamens te maken.


Klachten eindexamens: waar kan ik terecht?

Bij inhoudelijke klachten over het examen kun je terecht bij het LAKS. Zij hebben hiervoor een speciale website opgezet genaamd www.examenklacht.nl. Ook kun je klachten telefonisch indienen via het telefoonnummer 020-5244066.

Mocht je klachten hebben rondom de organisatie van de examens dan kun je ook terecht bij de klachtencommissie van jouw school. Ook kun je klagen bij de Inspectie van Onderwijs als je denkt dat een centraal examen niet volgens de regels is afgenomen.


Uitslag eindexamens: wanneer bekend?

Omdat elke school nu zijn eigen examens organiseert zal communicatie rondom de uitslag onderling verschillen. Informeer hiervoor naar je school.


Helaas hebben we dit jaar nog geen betaalde producten voor vmbo

Maar niet getreurd, je kunt namelijk wel gebruik maken van onze online leeromgeving. Hier kun je de examenstof inzien om te kijken wat je wel en niet moet kennen en kunnen én kun je gratis examens oefenen van voorgaande jaren binnen een gebruiksvriendelijke interface!


Ga naar onze online leeromgeving >

Meestgestelde vragen examens vmbo

Speciaal voor jou hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Zit het antwoord op jouw vraag er nu niet tussen? Kijk dan op examenblad of stel jouw vragen via onze chat!

Algemeen


PraktischGa met zelfvertrouwen het vmbo examen 2020 in