Bezig met laden...

dagen


tot aan de examens vwo 2020

Wat je moet weten over het eindexamen vwo in 2020

Het centraal examen vwo start op donderdag 7 mei 2020 en eindigt op maandag 25 mei 2020. De examens 2020 gaan van start met kunst voor vwo in de ochtend en management en organisatie voor in de middag.


Bekijk het examen rooster 2020 vwo eerste tijdvak >

Examenrooster: wanneer zijn de eindexamens?

De examens starten op donderdag 7 mei 2020 en eindigen op maandag 25 mei 2020. Voor een volledig overzicht zie het examen rooster 2020 vwo. We hebben ook een persoonlijk examenrooster waarbij je ziet welke dagen je vrij bent en welke niet. Dit persoonlijk examenrooster is zichtbaar op het dashboard wanneer je inlogt op onze online leeromgeving


Exameneisen vwo: wanneer geslaagd?

Voor de examens vwo gelden de volgende eisen:

  • Het gemiddelde van je centraal examencijfers moet een 5,5 of hoger zijn. Met een gemiddelde van 5,49 of lager ben je dus gezakt.
  • Bij je eindcijfers voor de kernvakken Nederlands, Engels, wiskunde en de rekentoets mag maximaal één 5 bij zitten, de rest moet een 6 of hoger zijn. Bij een eindcijfer lager dan 5 voor een van deze vakken ben je sowieso gezakt
  • Je hebt geen 3 als eindcijfer
  • Al je eindcijfers zijn 6 of hoger, óf
    • Je hebt één 5 en al je andere eindcijfers zijn 6 of hoger
    • Je hebt maximaal één 4 en al je andere eindcijfers zijn een 6 of hoger, waarvan er minstens één 7 of hoger is. Daarnaast moet het gemiddelde van al je eindcijfers minstens 6,0 zijn.
    • Je hebt maximaal twee 5’en en al je andere eindcijfers zijn een 6 of hoger, waarvan er ten minste één 7 of hoger is. Daarnaast moet het gemiddelde van al je eindcijfers minstens 6,0 zijn.


Cijfer berekenen: wat moet ik halen?

Speciaal voor jou hebben we een handige rekentool ontwikkelt die voor al je vakken automatisch berekend wat je moet halen voor een voldoende maar ook voor bijvoorbeeld een 7 of 8. Ontdek het in onze online leeromgeving.


Vwo examens 2020: hoe kan ik me het beste voorbereiden?

Veel oefenen; het eindexamen is tot op zekere hoogte een trucje wat je onder de knie moet zien te krijgen. We raden je aan om een examentraining te volgen; deze zijn bewezen effectief. Examentrainingen zorgen voor structuur, overzicht en handigheid. Omdat fysieke examentrainingen erg duur zijn om te volgen bieden wij online examentrainingen aan en examentraining bundels voor leerlingen die liever vanaf papier leren. Qua inhoud zijn deze vergelijkbaar met fysieke examentrainingen maar dan stukken goedkoper. Ook zijn onze examentrainingen minder intensief; je kunt zelf je eigen tempo bepalen. Tijdens een examentraining krijg je per onderdeel een korte uitleg over de examenstof die je moet kennen, vaak samen met tips, trucs en stappenplannen. Vervolgens ga je aan de slag met oude examenopgaves die bij dat onderdeel horen en ga je ook een volledig examen oefenen. Uniek verder aan onze examentrainingen is dat je na afloop een analyserapport kunt aanvragen waarbij je kunt zien hoe je scoort per onderdeel en krijg je ook een CE cijfer voorspelling met een nauwkeurigheid van 95%. Zo weet je of je voldoende voorbereid bent of dat bepaalde onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben. Verder hebben we ook nog een online leeromgeving waar je gratis aanvullend leermateriaal kunt vinden; alles met het doel om jou te helpen slagen voor de examens 2020!


Klachten eindexamens: waar kan ik terecht?

Bij inhoudelijke klachten over het examen kun je terecht bij het LAKS. Zij hebben hiervoor een speciale website opgezet genaamd www.examenklacht.nl. Ook kun je klachten telefonisch indienen via het telefoonnummer 020-5244066.

Mocht je klachten hebben rondom de organisatie van de examens dan kun je ook terecht bij de klachtencommissie van jouw school. Ook kun je klagen bij de Inspectie van Onderwijs als je denkt dat een centraal examen niet volgens de regels is afgenomen.


Uitslag eindexamens: wanneer bekend?

Voor dat je hoort of je geslaagd bent maakt Cito de n-termen bekend. Dit zal gebeuren op woensdag 10 juni om 08.00uur. Zodra de n termen bekend zijn zullen wij ze ook publiceren op onze n-term pagina. Op basis van de n termen gaat jouw school vervolgens vaststellen of je geslaagd bent of niet. In de meeste gevallen neemt de school telefonisch contact met je op als je niet geslaagd bent of een herexamen moet doen.

Met onze hulpmiddelen worden de examens vwo een eitje!een foto van oefenlicentie havo en vwo

Online & print oefenlicenties voor vwo

€14,50een foto van examentraining bundel havo en vwo

Doe-het-zelf examentraining bundels voor vwo

€29,50een foto van een online examentraining havo en vwo

Online examentrainingen
voor vwo

€37,50Slagings percentage van 99,3%

Al meer dan 3.000 examentrainingen gevolgd


Keuze uit 11 vakken op havo en vwo niveau


Tot 90% goedkoper dan examentrainingen op locatie
ce cijfer voorspelling

Inclusief eindanalyse met advies op basis van n termen

Na afloop van onze examentrainingen ontvang je een eindanalyse met persoonlijk advies. Hiermee krijg je inzicht in vorderingen en resultaten én ontvang je een CE cijfer voorspelling. Voor deze voorspelling maken we gebruik van een uniek algoritme gebaseerd op onder andere de n termen van voorgaande jaren. Met dit alles samen weet je meteen of je voldoende voorbereid bent voor het examen 2020 of dat er nog onderwerpen zijn die nog wat extra aandacht kunnen gebruiken.


Aan te vragen in onze online leeromgeving >

Wat examen kandidaten van vwo examens zeggen over Helpmijslagen.nl

"Mijn uiteindelijke cijfer was een 7,9 terwijl ik nog nooit hoger gehaald heb dan een 7,5 en gemiddeld een 6,2 stond, bedankt! "
starstarstarstarstar
5 / 5
trending_up Esmée volgde een online examentraining geschiedenis vwo en ging van een 6,2 als SE cijfer naar een 7,9 als CE cijfer.
"Ik wil jullie bedanken voor de fantastische examentraining. Het heeft mij zeker geholpen en mijn examen ging echt heel goed :)"
trending_up Isa volgde een online examentraining natuurkunde vwo en wist haar 6,8 als SE cijfer vast te houden op het CE waardoor ze het vak afsloot met een mooie 7 als eindcijfer.
"Ik ben geslaagd! Ik had voor wiskunde B een 6,8 en voor natuurkunde een 6,9 dus de voorspellingen waren vrij accuraat. Dankjewel voor de hulp!"
starstarstarstarstar
5 / 5
trending_up Felix volgde een online examentraining wiskunde B vwo en wist zijn 5,2 als SE cijfer op te krikken naar maarliefst een 6,8 als CE cijfer. Ook volgde hij een online examentraining natuurkunde vwo en ging hierbij van een 6,1 als SE cijfer naar een 6,9 als CE cijfer.
"Ik heb een 7,6 gehaald voor mijn economie examen. Iets hoger dan de voorspelling dus, maar ik heb na de voorspelling ook nog geoefend met de onderwerpen die wat minder goed gingen bij de examentraining. Het is dus wel heel nuttig geweest!"
trending_up Stan volgde een online examentraining economie vwo en ging van een 7,1 als SE cijfer naar een 7,6 als CE cijfer.
"Bedankt voor de hulp!"
trending_up Aimee volgde een online examentraining wiskunde A vwo en ging van een 6,5 als SE cijfer naar een 6,9 als CE cijfer.

Meestgestelde vragen vwo examens

Speciaal voor jou hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Zit het antwoord op jouw vraag er nu niet tussen? Kijk dan op examenblad of stel jouw vragen via onze chat!

Algemeen

Voor de eindexamens vwo gaat het er vooral om dat je de handigheid er in te pakken krijgt. Daarom is het erg belangrijk om veel oude eindexamens te oefenen omdat de structuur van de eindexamens elk jaar vergelijkbaar is. Je kunt losse examens oefenen maar je kunt ook examentrainingen volgen waarin oude examenopgaves in verwerkt zitten. Dit is een bewezen effectieve manier van voorbereiding en levert gemiddeld tot 1 punt hoger op. Helpmijslagen biedt daarom ook examentrainingen aan om ervoor te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van de best mogelijke voorbereiding; deze kun je volgen in onze online leeromgeving.

PraktischGa met zelfvertrouwen het vwo examen 2020 in